Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός ο Πολιούχος και Προστάτης της ΚέρκυραςΑγαπητοί μου στις 12 Δεκεμβρίου Η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο Σπυρίδων Επίσκοπο  Τριμυθούντος της Κύπρου .
Ο Άγιος Σπυρίδων ήταν Βοσκός στο επάγγελμα όπως μας πληροφορεί ο Βίος του . Ο Άγιος Σπυρίδων αγάπησε τον Χριστό με όλη του την δύναμη της καρδιάς του και γι αυτό τον λόγο ήταν καλός Ποιμένας των Ποιημένων ο καλός ο Ποιμένας θυσιάζει την ζωή του για το Ποίμνιο του Χριστού . Ο Άγιος είναι ο Προστάτης της Κέρκυρας γιατί έσωσε την ευλογημένη Νήσο από τους Αγαρηνούς πειρατές με Θαυμαστό γεγονός και η Κέρκυρα τον τιμάει με ευλάβεια και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια . Όπως γνωρίζουμε όλοι μας τα Ιόνια ή αλλιώς Επτάνησα έχουν τρεις Μεγάλους Αγίους . Τον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλλονιά τον Άγιο Σπυρίδων στην Κέρκυρα και τον Άγιο Διονύσιο  στην Ζάκυνθο . Ξέρουμε ότι οι Τρεις Άγιοι των Επτανήσων τα Άγια Λείψανα τους είναι άφθαρτα όπως του Αγίου Γερασίμου στην Ιερά Μονή των Ομαλών Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας του Αγίου Σπυρίδωνος στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα   και του Αγίου Διονυσίου στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο . 

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα βοήθεια μας ο Άγιος Σπυρίδων και ο Άγιος να γίνει οδοδείκτης στην ζωής μας και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του όπως έκανε ο Άγιος Σπυρίδων και έγινε καλός Ποιμένας του Χριστού μας που λέμε ο Καλός ο Ποιμένας Θυσιάζει την ζωή του για το Ποίμνιο του και για τον θείον λόγον αλλά και ένας Ποιμένας του Θεού όπως ο Άγιος Σπυρίδων ο Άγιος Νικόλαος ο Άγιος Νεκτάριος ο Άγιος Διονύσιος ο Άγιος Τίτος αγωνίστηκαν για την Αγάπη του Θεού και για την ομόνοια μεταξύ μας . Ο Ποιμένας ή ο Επίσκοπος δεν Λειτουργεί μόνο το Μυστήριον της Θείας ευχαριστίας είναι και Πατέρας , Αδερφός , Φίλος και Συγγενής . «Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών». Αμήν .